Soufflé, Sabayon & Timbaaltje
In deze les worden er 3 moeilijke gerecht gemaakt. Ieder met zijn obstakels, maar ieder ook met zijn bijzonder smaken!
Deze les is puur om de zaak eens wat op te krikken en eens te kijken of het lukt deze gerechten klaar te kunnen maken.
Deze les wordt er dus:
- Een roquefort soufflé gemaakt
- Een paprika Sabayon
- Een vistimbaaltje
Foto 5.1: Soufflé
Foto 5.2: Timbaaltje
De opdrachten:
3.1. Roquefort soufflé van Herve This
3.2. Vistimbaaltje
3.3. Sabayon van gegrilde paprika’s
Opdracht 3.1. en 3.2. werden per keukenblok gemaakt! (4 -5 pers)
Stem met elkaar af wanneer de gerechten uit de oven komen, zodat er meteen geproefd en vergeleken kan worden.
Opdracht 3.3. maak je per 2 personen.
Let op: de eieren dienen op kamertemperatuur te zijn.
|
Soufflé |
Timbaaltje |
Sabayon |
Kleur van het gerecht |
Lichtbruin/geel
|
|
|
Consistentie/ |
Luchtig/nat
|
|
|
Grootte van de luchtbelletjes in het gerecht |
groot
|
|
|
Mondgevoel |
zacht
|
|
|
Eindcijfer |
4 ( roquefort, bah!) |
10! |
6 |
|
|
|
|
Welke bereidingswijze heeft je voorkeur en waarom?
Timbaaltje, dit lijkt een beetje op scrambled eggs, --> zacht, zompig, en vooral lekker!
|