Soufflé, Sabayon & Timbaaltje

In deze les worden er 3 moeilijke gerecht gemaakt. Ieder met zijn obstakels, maar ieder ook met zijn bijzonder smaken!
Deze les is puur om de zaak eens wat op te krikken en eens te kijken of het lukt deze gerechten klaar te kunnen maken.

Deze les wordt er dus:

- Een roquefort soufflé gemaakt
- Een paprika Sabayon
- Een vistimbaaltje

Foto 5.1: Soufflé
 

Foto 5.2: Timbaaltje

 

 

De opdrachten:

3.1. Roquefort soufflé van Herve This

 

3.2. Vistimbaaltje

 

3.3. Sabayon van gegrilde paprika’s

 

Opdracht 3.1. en 3.2. werden per keukenblok gemaakt! (4 -5 pers)

Stem met elkaar af wanneer de gerechten uit de oven komen, zodat er meteen geproefd en vergeleken kan worden.

Opdracht 3.3. maak je per 2 personen.

 

Let op: de eieren dienen op kamertemperatuur te zijn.

 

 

 

 

Soufflé

Timbaaltje

Sabayon

Kleur van het gerecht

 

Lichtbruin/geel

 

 

 

 


Wit/groen


oranje

Consistentie/
samenhang

 

 

Luchtig/nat

 

 

 

 


Sappig/nat/zacht


Licht stroperig

Grootte van de luchtbelletjes in het gerecht

 

 

groot

 

 

 

 



klein



miniscul

Mondgevoel

 

 

zacht

 

 

 


Zompig, zacht, goddelijk!



Apart smaak, paprika sterk, rare gevoel in mond

Eindcijfer

4 ( roquefort, bah!)

10!

6

 

 

 

 

Welke bereidingswijze heeft je voorkeur en waarom?

 

 

Timbaaltje, dit lijkt een beetje op scrambled eggs, --> zacht, zompig, en vooral lekker!