Croque Madame
 

THUISOPDRACHT

Bedenk voor Lunchroom Petit France een lekkere variant op de beroemde Croque Madame!
Maak een Free Card van je eigen versie op de Croque Madame 
Maar wat is een Croque Madame nou precies?
De croque madame is de vrouwelijke versie van de Franse tosti (brood+kaas+ham) De basis voor de croque madame is een croque monsieur(brood+kaas+ham+room) met een gebakken ei eraan toegevoegd . De croque madame is daardoor een iets zwaardere lunch dan de croque monsieur.
Het originele recept van een Croque Madame is:

- 2 Sneetjes Zuurdesem brood
- 1 dikke plak beenham
- 1 dikke plak gruyere of belegen kaas
- Olijfolie
- Boter
- Ei
- Peterselie/Basilicum

 

Mijn versie daarintegen bevat alles van het originele recept alleen dan net een beetje op een andere manier gepresenteerd!
Hier het recept!
 

 

 

Croque Madame allá Babette

Voor 6 personen

Bereidingstijd: 35 min.

Gerecht: Lunch/Ontbijt

 

Ingredienten:

– 1 el olijfolie
– 1 sjalotje, in dunne ringen

– 6 bladerdeeg blaadjes
– 200 gr hamsnippers
– 6 blaadjes basilicum + extra om te garneren
– tomaten bruchetta (kant en klaar)
– 6 eieren
 

Materialen:

 

– oven
– koekenpan
– muffinvorm
 

Bereiding:

 

– Verwarm de oven op 180 gr celsius
– Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
– Verwarm de olie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak de uien 5 min. tot de goudgeel zijn. Zet apart.
– Vet een muffinvorm met 6 holtes in en druk in elk bladerdeeg blaadje.
– Verdeel de ui, ham, basilicum, tomaten bruchetta over elk baje en breek boven elk een ei.
– Bak de broodbakjes ca. 25 min. tot het wit in de eieren net stevig is.
– Garneer met een blaadje basilicum.
– EET SMAKELIJK!

Kritieke Punten:

 

 

 

 

 

– Doe de bruchetta bovenop want anders krijg je een natte boel onderop.

– Hou je van een flubber ei? Haal hem wat eerder uit de oven. Maar let op! Het bladerdeeg moet wel al gaar zijn!

 

 


Foto 9: De Free Card alla Croque Madame!