Kroket Trend
THUISOPDRACHT:
Maak een innovatieve kroket die past bij een huidige Food Trend.
Hou rekening met een doelgroep, trend en hoe/waar de kroket geconsumeerd kan worden.
Trend: Neo Fast Food
Tegenwoordig moet alles in deze wereld steeds sneller en dat snelle staat al
snel gelijk aan goed, was fastfood de laatste 10 jaar synoniem aan heel slecht.
Snel kon gewoon niet goed zijn. Toch heeft niemand er iets op tegen om groenten
te wokken of te stomen. Terwijl dit vaak nog sneller gaat dan een hamburgertje
bakken. Hoewel fastfood nooit van de aardbodem zal verdwijnen en iedereen nog
wel eens toe is aan een lekkere vette hap, is er nu ook een trend op het gebied
van fastfood. De zogenaamde Neo Fast Food. Het is ook “gemaksfood”, maar dan
groener en gezonder en dat is een goede ontwikkeling. Mooie voorbeelden van
Neo Fastfood zijn: De aziatische wokmaaltijden, hot dogs met truffel saus, burgers
met een andere draai plus een verhaal en andere gezonde kort bereidbare hapjes!
Waarom Coquilles Crocket?
Coquilles zijn het snoep van de zee. Het zachtste en meest delecate vlees dat een
schelpdier kan hebben. Vandaar dat er ook een redelijk prijskaartje aan hangt maar
dat niet alleen, het diertje bevat ook zeer veel calcium en eiwitten wat ieder mens
nodig heeft. Tevens wordt er naar de kroket vaak negatief gekeken vanwege het
hoge vet en calorie gehalte. Door de rund te vervangen voor een roux met coquilles
stukjes ben ik er zeker van dat de smaak zachter en luxer is. De trend Neo Fast Food
past bij deze kroket, want de kroket wordt in een nieuw jasje gestopt met een wat
luxer product. Hopelijk trekt die ook een andere groep mensen, misschien wel degene
die slecht opkijken tegen de originele kroket. Ook leuk is dat de kroket zeker restaurant
waardig is, en hier bedoel ik mee een sterren restaurant. Wie wil er nou niet een
Coquilles Crocket als amuse of tussengerecht
|
Coquilles Crocket |
|
Voor ca. 6 stuks |
|
Bereidingstijd: 2,5 uur |
|
Gerecht: bijgerecht/ snack |
|
Ingredienten:
– 200-250 gr Coquilles vlees zonder kuit
– 30 gr bloem
|
Materialen:
– Mes – Houten spatel
– Bord |
Bereiding:
– Snijd het vlees in kleine stukjes. – EET SMAKELIJK! |
Kritieke Punten:
– herhaal dit dubbel of zelfs 3x! Hoe dikker de paneerlaag, hoe knapperiger de kroket.
|