Voorgerecht Diepvries Vis

THUISOPDRACHT:

 

Maak een voorgerecht met een duurzame diepvries vis. Verwerk de vis op een soort van informatie kaart (A5 formaat). Op de voorkant het recept met een foto en op de achterant het verhaal over de herkomst, vissoort, vis keurmerk en duurzame visserij.

Foto 5: voorkant en achterkant van mijn gerecht

 

Kabeljauw met een krokant groente chips laagje met

aardappelpuree en een dille sausje.

2 Personen

Bereidingstijd: 45 min.

Gerecht: voorgerecht

Ingredienten:

 

2x 100 gr IGLO sea fresh kabeljauwfilets

Groente chips ( rode biet, pastinaak, zoete aardappel, wortel)

Brood kruim

5 +/- bloemige aardappels

50 gr Boter

Melk

Zout & Peper & Nootmuskaat

2dl Visfond

½ sjalotje

½ laurierblad

Peperkorrels

½ dl slagroom

1 dikke tak dille

Philadelphia bieslook

 

Materialen:

 

Mes

Snijplank

Bakpan

Kookpan

Water

Steelpan

Lepels

Vijzel

Pureestamper

Houtenspatel

Magnetron

 

Bereiding:

 

Kook de aardappels in een kookpan met water en wat zout gaar.

kneus de peperkorreltjes versnipperen het sjalotje, klop de slagroom en snij de dille fijn.
– Zet de diepgevroren kabeljauwfilets kort in de magnetron om de bovenkant van de vis te kunnen bedekken met een laagje.

Visfond met het laurierblad en de perkorrels tot de helft laten inkoken, zeven en terug in de pan doen met de slagroom.
– Weer tot de helft laten inkoken, daarna de boter in klontjes er doorheenkloppen (25 gr)

en voeg uiteindelijk de dille toe.

Crush met een vijzel de chips tot fijn/grove stukken. Voeg een klein beetje broodkruim toe.

Bedek de bovenkant van de vis met de groente chips mengsel.

Giet de aardappels af en voeg melk en boter toe om het een romig geheel te maken.

Stamp de aardappels tot een puree.

Bak de vis gaar in de koekenpan.

Serveer op een mooi bordje met de aardappelpuree en de saus. Leg een klontertje philadelphia op de aardappelpuree.

EET SMAKELIJK!

 

Kritieke punten:

 

 

 

 

 

Zonder de vis in de magnetron te zetten lukt het niet om de bovenkant te kunnen bedekken.

Roer tot je een mooie gladde saus.

 

 

 

 

Kijk uit voor klontjes!

 

Keer de vis niet om want dan tast de bedekte bovenkant aan.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 





Foto 6: Voorbereiding

 

Foto 7: Eindresultaat

IGLO KABELJAUWFILETS

Op de site van iglo staat er een “waar komt uw vis vandaan?” invoer
machine. Hier kan men de code invullen van het gekochte Iglo
vis-product en bekijken in een kort filmpje met welk vissoort je te maken
hebt en waar hij gevangen is.
In dit geval is de kabeljauwfilets afkomstig uit de atlantische oceaan
en de oostzee.
Achterop het diepvries pakketje staat in het kort dit:

Onze vissers begrijpen de essentiële principes om een perfecte
kwaliteit te garanderen :

  • 100% smaak, want de vis wordt na vangst diepgevroren

  • 100% natuurlijk, want er worden geen kunstmatige stoffen
    aan toegevoegd

  • 100% kwaliteit, door het manueel fileren

  • 100% verantwoord, met het MSC label


 

Zoals je ziet is deze iglo vis gelabeld met een MSC keurmerk.

De Marine Stewardship Council (MSC) is een internationale non-profit
organisatie opgericht in 1997 die een keurmerk geeft aan duurzaam
gevangen vissoorten. Consumenten kunnen MSC-gecertificeerde
producten herkennen aan het blauwe MSC-keurmerk

Visie:

  • Hun visie is een wereld met oceanen vol met leven, zodat
    de visbestanden voor deze en komende generaties gewaarborgd
    worden.

Missie:

  • Hun missie is om door middel vna het kerumerk en het
    certificeringsprogramma voor visserijen bij te dragen aan
    gezonde oceanen. Ze willen dit bereiken door duurzame
    vispraktijken te herkennen en te belonen, door de keuze
    van consumenten te beinvloeden wanneer zij vis kopen.
    Samen met hun partners werken ze aan verandering van
    de vismarkt naar een markt gebaseerd op duurzaamheid
    .