Tentamen Blok 3: Fingerfood
Voor het kookkunsttentamen blok 3 moest men een opdracht volmaken.
De opdracht luidden: Maak een finger-food hapje
voor de International Day op het HAS Den Bosch.
Dit hapje moet tevens duurzaam zijn en origineel.
Genoeg ruimte dus om een leuk concept te verzinnen.
Mijn idee is ontstaan uit verschillende onderwerpen:
– Den Bosch
– Bossche Bollen
– Frambozen & Zomer
– Chocolade & Vrouwen
Het product dat ik heb gecreëerd is een mini bossche bol/soes,
met een vulling van slagroom en frambozen coulis.
Vaak vinden vrouwen een bossche bol te groot, te machtig en vooral
veel te veel calorieën bevatten. Ook bevat het geen fruit en frisheid.
Maar toch houden wij vrouwen ervan en dat komt alle door: DE CHOCOLADE.
Hier moest dus een oplossing voor gevonden worden. Een mini choco soes
met een luchtige slagroom/frambozen vulling. De heerlijke smaak
van fairtrade chocolade ( de chocolade kan gewoon niet weg toch dames?!)
gecombineerd met gezonde maar vooral frisse en biologische frambozen.
Een tintje vrouwelijk dus, maar ook een man kan er zeker van smullen.
Een klein beetje Den Bosch met een klein beetje frisse
vrouwelijkheid, maakt een chocoholic zeker glimlachen..
Foto 2.1: Tony Chocolonely Foto 2.2: Raspberry Maxx
Informatie op de kubus:
Waarom frambozen? Fair trade bevordert de duurzame ontwikkeling in de internationale handel, met name bij de export van arme landen naar rijke Westerse landen. Fair trade betekent dat bijvoorbeeld koffieboeren, cacaoboeren of bananenboeren in 3de werelds landen een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten. Tony chocolonely heeft daarnaast ook nog een stempel. De Slaafvrije stempel. De chocolade die voor Tony chocolonely is gemaakt is niet in contact gekomen met slavernij of kinder slavernij. Dit maakt het product duurzaam maar vooral eerlijk. Slavernij zou nergens te wereld moeten bestaan maar helaas kan dit niet totaal worden verkomen. Maar elke bijdrage telt en wordt uiterst gewaardeerd. Dit is waarom ik voor deze chocolade heb gekozen. |
Choco soezen met slagroom en frambozen coulis |
|
20 stuks. |
|
Bereidingstijd: 1 uur |
|
Ingredienten Soezen:
– 100 ml water
– 100 gr Fair trade Toney chocolonely Pure chocolade
– 125 gr rijpe frambozen ( Raspberry Maxx) |
Materialen |
Bereiding |
Kritieke Punten
– Het afkoelen is belangrijk anders stollen de eieren bij het toevoegen.
|
Foto 2.3: De frambozen soezen!
EINDCIJFER: 7,8!