Do-It-Koek-Kit

THUISOPDRACHT

 

Maak een nieuw concept voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar, Het concept moet een do-it-koek-kit zijn. Dit houdt in dat het kind iets kan bakken van beslag/deeg etc. en daarmee iets kan bouwen of creeeren. Maak een schets van de voorkant van de verpakking en beschrijf de inhoud en de bakinstructie.

 

YUMMY ART

 

Yummy art is een creatieve manier voor kinderen om te bakken en te schilderen tegelijk.
Doormiddel van een leuke bak kit, kan een kind zijn eigen schilderij “bakken” (d.m.v zanddeeg in een vierkant bakken) en daarna zelf beschilderen met chocolade en glazuur e.d.

De inhoud van de verpakking is:

 

– 200 gr Bloem (zandtaartdeeg mix)

  • Poedersuiker glazuur sachet GROOT (wit, voor de basis lak/doek die op de koek moet , kleuren komen dan beter uit)
    – poedersuiker glazuur sachets in 4 kleuren ( blauw, rood, groen, geel)
    – Stiften met eetbare vloeistof in verschillende kleurtjes
    – Plaatjes met voorbeelden van kunst ( simpel= Keith Haring)

    – 2 mini schilder penselen!

 

Wat moeten de kinderen nog zelf toevoegen:

 

  • Voor het deeg: 1 ei, 100 gr witte basterdsuiker en 150 gr koude boter.
    – zelf chocolade smelten en mee decoreren

    – Versiersel en decoratie spullen ( pareltjes etc.)

 

 

Zanddeeg

Voor 4-5 Rechthoekige koeken

Bereidingstijd: 1 uur

Gerecht: Koek

 

Ingredienten:

 

– 200 gr Bloem
– 1 Ei

– 150 gr Koude Boter
– 100 gr Witte Basterdsuiker
 

Materialen:

 

– Kom
– Keukenmachine
– Deegroller
– Vershoudfolie
– Mes
– Oven
– Paletmes
– Bakplaat (ingevet)
 

Bereiding:

 

– Splits het ei en gebruik alleen de eidooier.
– Meng alle ingredienten in de keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft.
– Kneed de deegkruimels met een koele hand tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tot een bal, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast opstijven.
– Verwarm de oven voor op 175 °C.
– Rol het deeg gelijkmatig uit op een met bloem bestoven keukenblad tot een lap van ca. 40 x 40 cm en 3-4 mm dik.
– Snijd met een mes vierkanten uit en leg die op de bakplaat met enige afstand vak elkaar.
– Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem de koekjes met een kaasschaaf of een paletmes van de bakplaat en laat ze afkoelen.
 

Kritieke Punten:

 

 

 

 

– Anders smelt het boter en heb je niet meer die korrelige structuur.